HUOLETTOMUUTTA
Ajankohtaista
 
VALIDIUS ONLINE
HULLU PALJON TYÖTÄ TEKEE, VIISAS PÄÄSEE VÄHEMMÄLLÄJulkaistu 1.4.2022

"Meillä ei mene maksuja perintään" on tuttu lausahdus yrityksen taloushallintoon liittyvissä keskusteluissa. Usein niitä kuitenkin menisi, mutta eikai tuttua asiakasta voi vaatia maksamaan laskuaan?

Muutakin leivän päälle kuin ylähuuli

Business-maailmassa tapahtuu paljon liiketoimintasuhteiden henkilöitymistä. Pienyrittäjä Maija ei voi laittaa maksumuistutusta Pekalle, sillä hänhän voisi loukkaantua asiasta. Pekka maksaa aina laskunsa suoraselkäisesti. Paitsi nyt. Kyseessä varmasti poikkeus, joten odotellaan.

Samalla kuin Maija odottelee Pekan maksusuoritusta tuotteista, jotka on Pekka on Maijan yritykseltä tilannut ja saanut, yrityksen kassasta puuttuu sinne kuuluvia varoja. Tilanne on sinänsä hassu, että elantonsa on kiltin myyjänkin ansaittava.

Kun liiketoimintasuhde on muodostunut läheiseksi, laskujen maksamatta jättämisestä keskusteleminen voi olla vaikeaa. Asiaa kierrellään kuin kissa kuuman puuron ympärillä, ja annetaan lopulta olla. On sangen epämiellyttävää pyytää omia rahojaan takaisin. Varsinkin kuin palvelu on jo tuotettu ja tavarat toimitettu.

Automaattinen maksuvalvonta lähettää maksumuistutuksen velalliselle 7 vuorokauden kuluttua laskun erääntymisestä.

Rahat oikealla tilillä

Automaattisen maksuvalvonnan käyttäminen tarkoittaa, että kassankierto nopeutuu noin 10 prosenttia. Käytännössä tämä näkyy yrityksen likviditeetin paranemisessa, kun raha on omalla tilillä, eikä pyöri jossakin päin maailmaa odottamassa ohjausta. Automaattiseen maksuvalvontaan ei liity harkinnanvaraa, vaan maksumuistutukset lähetetään laskun erääntymisen jälkeen.

Kun laskut lähetetään Validiuksen kautta, myös äkkipikaiset asiakaspuhelut voi ohjata Valiudiuksen suuntaan. Perintäsedän selän taakse pääsee aina turvaan, ja Perintäsetä ottaa velallisen iskut vastaan. Me emme herkästi hätkähdä, ja kohtelemme velallista arvostavasti, vaikka hän olisi himpun verran kiukustunut. Asiakassuhteenne ei kärsi, ja voitte jatkaa yhteistyötä normaaliin tapaan.

Pelko asiakkaan karkoittamisesta on aiheeton. Validiuksen ihmisläheinen väki neuvottelee velallisen kanssa kunnioittavasti, ja häntä ymmärtäen. Pohjasyy maksamatta jättämiseen voi löytyä muualtakin kuin haluttomuudesta suorittaa laskua. Mietimme jokaisessa tilanteessa tapauskohtaisesti, millainen maksujärjestelmä sopisi velalliselle parhaiten. Ymmärrämme velallisen arvon omalle asiakkaallemme, eli sinulle.

Älä huoli - Istu alas, tässä tuoli

Käyttämällä Validiuksen palveluita yrityksen henkilöstö voi keskittyä muihin hommiin, ja ohjata työpanos tuottavampiin tehtäviin. Jos esimerkiksi lähetetään esimerkiksi 1000 laskua kuussa, 1000 laskun kotiutumisen seuraaminen on todella aikaa vievää. Aikaa, rahaa ja resursseja säästyy, ja asiakassuhde pysyy hygieenisenä. Nyt ei suinkaan puhuta käsienpesusta. Kun kasvoton, anonyymi perintätoimisto lähettää Pekalle muikkarin, ei Maijan tarvitse pelätä Pekan nenään kipuavia herneitä.

Automaattisen maksuvalvonnan hyötyjä ovat lisäksi virheellisesti maksettujen laskujen korjaaminen. Kun velallinen maksaa laskun viitteettömästi ja tai virheellisellä viitteellä, Validiuksen asiakaspalvelu kohdistaa laskut oikeisiin tietoihin. Näin laskut ovat sinulle valmiiksi korvamerkittyjä, eikä asiaa tarvitse selvittää kahta viikkoa pankin kanssa. Kirjanpito pysyy ajantasalla, ja myyntireskontra kokoajan linjassa.

"Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo"

Suosittelisin sinulle hyvä lukija, että tarkastelet ovatko yrityksesi laskutusprosessit tätä päivää. Leipää ei kannata leikata puukepillä kun tarjolla on sahalaitainen teräsveitsi. Me Validiuksella kannustamme siirtymään nykyhetkeen, ja ottamaan käyttöön automatisoidut työkalut.

Validiuksen toimintaperiaatteisiin kuuluu, että velallinen maksaa, ei asiakas. Meillä ei ole käytössä kiinteitä kuukausi tai vuosimaksuja. Laskun lähettämisestä seuraa pieni palvelumaksu, joka sisältää myös tulevat maksumuistutukset. Jos Pekka sitten pahemman kerran loukkaantuu, niin saatavan kotiuttaminen voidaan tarvittaessa myös peruuttaa, ilman lisäkuluja.

Validiuksen tunnuslause on huolettomuus. Pienikin yrittäjä voi ulkoistaa meille kaikki maksuvalvontaan liittyvät toiminnot. Me Validiuksella olemme auttamishaluista, mukavaa porukkaa. Kilauta siis kaverille, ja kysy miten voimme palvella sinua.

Tutustu!

https://www.validius.fi
https://www.validius.fi/ajankohtaista
https://www.validius.fi/yhteystiedot