HUOLETTOMUUTTA
Ajankohtaista
 
VALIDIUS ONLINE
PERINTÄSETÄ PIILEVÄNÄ TOIMIJANA ASIAKKAAN TOIMINNANOHJAUSJÄRJESTELMÄN TAKANAJulkaistu 14.10.2022

DING! - Perintäsedän tietokone kilahtaa merkiksi ottelun alkamisesta. Eräpäivä on jo kolkutellut oven takana, mutta turhaan. Laskusaatava kieltäytyy visusti astumasta ulos, eikä luovu myyjälle kuuluvista euroista. Nyt on Perintäsedän vuoro kääriä hihansa ja hoitaa homma kotiin.

Kun eräpäivät paukkuvat

Reskontran Maijalta kuluu tuhottomasti aikaa tuhansien laskujen suoritusten seuraamiseen. Hän haluaa uskoa vain parasta vuosikymmeniä vakioasiakkaana olleesta Pekasta: “Kyllä Pekka laskun lopulta maksaa, aina ennenkin on maksanut!” Onhan Pekka niin mukava ja harvinaisen kohtelias, suoranainen herrasmies. Pekan huonoihin puoliin tosin kuuluu se, että Pekka ei maksa laskuja eräpäivän perusteella, vaan sitten kun sattuu muistamaan. Maijalla olisi muitakin tehtäviä työpöydällä kuin laskujen suoritusten odottelu, mutta varrotaan Pekkaa nyt sitten ja muistutellaan myös Sirkkaa, Kallea ja Otsoakin peräpeilissä näkyvistä eräpäivistä.

Ilman automatisoitua maksunvalvontaa, yritys hukkaa jatkuvasti resurssejaan pitämällä henkilökuntansa kiinni ylimääräistä aikaa vievissä tehtävissä. Maijalla olisi osaamista muissakin projekteissa, mutta kuka hoitaa laskujen tarkistelun ja ne kovin kiusalliset yhteydenotot omille asiakkaille, kun suoritusta ei ala kuulumaan?

Perintäsetä saatavien sisäänheittäjänä

Perintäsedän tehtävänä on olla myyjän turvamiehenä laskun elinkaareen loppupäässä. Ensin lasku toimitetaan loppuasiakkaalle, kuten on yhdessä sopimuksen edellyttämällä tavalla sovittu. Myyjä lähettää toiminnanohjausjärjestelmästään laskut Validiukselle, josta laskut lähetetään eteenpäin maailmalle. Validius valvoo automaattisesti maksusuorituksia ja tarvittaessa muistuttaa velallista laskun maksamatta jättämisestä. Tämän lisäksi; mikäli asiakkaan laskuihin tulee virheviitteellisiä, viitteettömiä suorituksia taikka muita epämääräisiä virhenäppäilyjä, Validiuksen asiakaspalvelu kohdistaa ne oikeisiin viitteisiin ja vapauttaa rahan eteenpäin myyjän varsinaiselle käyttötilille sillä samalla alkuperäisellä viitteellä, jonka toiminnanohjausjärjestelmä on luonut. Siinä vaiheessa kun eräpäivä kuluu umpeen ja lasku on jäänyt maksamatta, Perintäsetä laittaa untuvan pehmeät hanskat käteen ja astuu kehään. Pertti kohtaa ikikohteliaan ja ystävällisen Perintäsedän, ja lasku saadaan maksuun ilman reskontran Maijan lisäharmaita. Syntyneet sotkut siivotaan näin Perintäsedän voimin, ja asiakas saa keskittyä rauhallisin mielin omaan bisnekseen.

Maksunvalvonta tehostuu ja laskun elinkaari lyhenee, kun pallo on Perintäsedällä. Tärkeintä on vapauttaa asiakkaan päässä henkilöstöresursseja, säästää aikaa ja saada asiakkaan varat yrityksen hallintaan, silloin kun laskut erääntyvät. Perintäsetä luo turvaverkon asiakkaan omaan liiketoimintaan ja tuo hygieenisyyttä asiakkaan sekä velallisen väliseen rajapintaan. Asiakas voi keskittyä kassaa kasvattaviin toimintoihin, kun Perintäsetä laatii velallisen, eli asiakkaan asiakkaan, kanssa maksusuunnitelman. Mikäli yrityksellä ei ole aikaisemmin ei ollut käytössä automaattista maksunvalvontaa, Perintäsedän muskeleiden avulla yrityksen kassa saadaan kiertämään 10 prosenttia nopeammin.

Apu on vain puhelinsoiton päässä

Perintäsedän pehmoisiin hanskoihin on hyvä nojata. Validiuksella velallista kuunnellaan ja kunnioitetaan, kohdellaan arvostavasti ja pidetään huolta siitä että velalliselle laaditaan järkevä maksusuunnitelma.

Asiakkaan on mahdollista luoda laskut Validiuksen järjestelmän kautta, hyväksyä ne, laittaa laskut eteenpäin. Asiakas voi olla levollisin mielin, sillä Validius valvoo maksujen suorituksia automaattisesti. Lisäksi Validiuksen monipuoliset palvelut kuten laskutus-, muistutus-, perintä- ja luottotietopalvelut sekä ostoreskontra, kirjanpitoraportit ovat tarvittaessa asiakkaan saatavilla. Perintäsetä ei välitä kuukausi-, vuosi- eikä ylläpitokustannuksista, vaan asiakas maksaa ainoastaan laskun lähettämisestä. Velallinen puolestaan vastaa perintään liittyvistä kuluista.

Haluatko pohtia Validiuksen kehäketun, Perintäsetä Jarren kanssa maksuvalvonnan eduista juuri teidän organisaationne kohdalla? Proteiinipatukalla ei tarvitse houkutella, soitto riittää.

Yhteystiedot https://www.validius.fi/yhteystiedot

https://www.validius.fi/perintasedan_pakinat